Miljövänliga innovationer

gröna innovationerNågot som alltid är välkommet är nya miljövänliga innovationer som gör att vi antingen kan byta ut de sämre alternativen som vi brukat innan eller lösa sådant som vi aldrig tidigare kunnat på ett ett effektivt och bra sätt, även för miljön. I dagens inlägg tänkte vi ta upp några exempel på innovationer i av denna typ och hur de gör gott för både oss och naturen i stort.

Solljus inomhus

Parans är ett företag som sett till att ge oss möjligheten att byta ut vår elektriska belysning inomhus mot ett betydligt bättre alternativ. Med deras innovativa uppfinning tillåter de oss att transportera riktigt solljus till rum som annars inte skulle ha möjlighet att träffas av detta, genom att installera mottagare som riktar sig likt blommor mot solen under hela dagen, uppe på taket av den byggnad vars rum man vill lysa upp. Detta är bra av en rad olika anledningar, men bland annat väldigt bra för de som befinner sig i lokalerna som använder sig av denna typ av ljuskälla, eftersom det bland annat gör oss piggare och gladare.

Bättre elbilar

Tesla Motors är en av de företag i världen som står i spetsen för utvecklingen mot hållbara transportmedel. Företaget skapades i Silicon Valley i början av 2000-talet av en grupp ingenjörer fast beslutna att få bukt med dagens utsläppsproblem, genom att se till att utveckla elektriska bilar som är minst lika bra som sin bensindrivna motsvarighet. Sedan dess har man kommit långt i utvecklingen och idag är kanske främst priset det största problemet för att det ska ta fart på allvar. Bilmodellerna blir dock billigare för varje ny generation och når mest troligt slutligen till en punkt då dessa människors arbete kommer leda till en betydande förändring för världen och dess miljö.

Ätbara ölringar

Att plast inte är särskilt bra för naturen vet många utav oss redan. Det förstör bland annat oerhört mycket för livet i våra livsviktiga världshav. Mängder av djur påverkas negativt genom att antingen fastna i plasten eller äta den och vissa gånger till och med dö utav det. Ett mindre ölbryggeri vid namn Saltwater Brewery har nyligen gjort något åt saken. De har nämligen sett till att deras ölringar, något vanligtvis brukar vara tillverkat av just plast och som håller ihop 6-pack med öl, är tillverkade av ett material som gör dem helt ofarliga för djur och människor att äta. Förhoppningsvis är denna innovation någonting som fler ölbryggerier snart kommer att ta efter, då många människor säkerligen skulle betala någon krona extra för miljöns skull.