by
on
under
Permalink

Inreda ett gym hemma

Det bästa är om man slipper betala gymavgiften, slipper resvägen och ändå har möjlighet till liknande träning. Låter det intressant? Då ska du planera för ett gym hemma! Har du ett rum över kan du få en träningsplats som heter duga.

Källaren eller första våningen

Placera ditt gym på bottenplan eller ännu hellre i källaren. Gymutrustning är tungt och kontinuerlig belastning på samma punkt kan försvaga mellanbjälklaget om det står på andra våningen. Du kan få skador på husets konstruktion om du inte är försiktig och tänker igenom din inredning. Källaren är den ideala platsen, du får vara ifred och har naturlig ljudisolering. De andra boende och grannarna slipper höra din träningsspellista flera gånger i veckan och du kan leva dig in i musiken.

Utrustning

Du kan hitta utrustning hos Sportamore, de har de viktigaste redskapen för att du ska kunna träna genom hela kroppen och få varierade träning som du inte tröttnar på. Några maskiner såsom en motionscykel eller roddmaskin ger dig konditionsträning medan en skivstång med olika vikter ger allsidig styrketräning. De små redskapen ger dig variation och får plats även i mindre hemmagym: motståndsband, kettlebells, hopprep, uppblåsbar pilatesboll och mindre hantlar ger dig hundratals övningar att blanda mellan.

Inredning

Förutom redskap behöver lite mer inredning för att du ska trivas. Färg och tapet samt några spegel är inte i vägen för utrustningen och gör rummet mer trivsamt. Indragen el och ett bra ljudsystem är ett måste. Har du möjlighet till en mindre teve framför gångbandet kan du se favoritprogrammet med du joggar. Kanske vill du dra in vatten till rummet och ha ett handfat för lättare tvättning och fylla på vattenflaskan. Om rummet ligger i anslutning till tvättstuga eller badrum kan en VVS:are använda rören som redan finns i vägen och avleda till gymmet.

Posted in |